Home / Екип / Екип

Екип

Амрита (Антония Начева)

Създател и управител на Хималая Ганга Йога Шала

AmritasaitИма бакалавърска степен по биотехнологии от ХТМУ-София и магистърска по фин органичен синтез с дипломна работа, подготвена в институт “ Лиза Майнтнер“ – Берлин.

Изучава Йога от майстора Свами Судир – в София и Хималаите. Участва в интензивен курс, Ришикеш в Индия, където придобива знания по ащанга, хатха йога, бандха, мудра, крии и йога медитации от различни индийски майстори.

Курс по Адвайта Веданта философия от Чинмайа мисия, Веданта Академия – Бомбай, Индия

Усуи Рейки II  от Амарга Прем

Преподава по време на пътуванията си в Индия в Раджастан, Ришикеш и МакЛеод Гандж, Хималаи.

Преподавател Хималайско прана лечение.

Водила е медитация и Хатха Йога на курс за учители в Мак Леод Гандж, Хималаи, където e  сертифицирана като преподавател (регистриран в правителството на Индия)

.Преподава на курсове за учители в SHIVA YOGA PEETH – Ришикеш, Индия.

Асистент и учител по медитация и философия на курсове за учители проведени в София май-юни 2012 от Пинки Гхангас.

3 години преподава групови занимания вPulse-Fitness and SPA, бул. България

Преподава мама бебе йога курсс дъщеря си Стела 204-2015 Йога мандала София.

Йога за деца – Космо Кидс , занималня и детска градина

Йога за деца и бременни, класическа и ащанга йога в Хималая Ганга Йога Школа

Курсът и се състои от класове по Хатха Йога, Ащанга и Шивананда Йога, техники за облекчаване на стреса, пранаямa, мантра, бандха и различни техники за медитация – крия йога, танцови медитации, йога философия. Моята цел е да предам истинската есенция на Йога за развиване на вътрешната сила, за физическo здраве, умствен баланс и духовна еволюция.

Дава консултации по различи здравни проблеми, йога терапия и енергийни рейки сесии

За записване тел. 0889246606

 

Снежи

paun(1)[1]

Заниманията с йога преместиха битието ми в една друга от всичките възможни паралелни реалности, каквито всеки човек има. Престанах да отлагам за следващ живот неща, за които усещам, че ми е бил даден потенциал в това мое съществуване – тук и сега. И най-вече желая да споделям и с другите това, което открих за себе си и което прави всеки един мой ден фантастично изживян.
Тук е мястото да отправя благодарност към всичките си учители, които са наистина изключителни.
За моята йога-практика:

Йога Чи

Предназначена е както за начинаещи така и за по-напреднали. Включва динамични и статични пози, двигателни секвенции, дихателни упражнения за управление на жизнената енергия, техники за повдигане на тонуса, за релаксиране на нервната система и тялото, за постигане на вътрешен покой и радост от съществуването. Индивидуален подход към настоящите възможности на конкретния практикуващ. Едно динамично преливане между йога и ци гун, съчетаване на всичко полезно за духа и тялото от двете фундаментални системи за осъществяване на човешкия потенциал. Взаимно проникване между външна форма и фина вътрешна работа, между ин и ян, мекота и твърдост, покой и движение, отпускане и устрем. На познатите йога-асани е направен малко по-различен прочит, вдъхновен от китайската традиция за развиване на вътрешната сила у човека. Заедно със здравина, гъвкавост и разтегнатост на тялото постигаме висока степен на координация, фокусираност, равновесие – външно и вътрешно, защото йога не е просто физическа форма, тя е състояние на духа – хармония, баланс , контрол върху енергийния поток и пълно осъзнаване на нашата свързаност с Цялото. Сливане отвъд Великия предел. Единение с космическата енергия. ЙОГА ЧИ.

Людмила Класанова- Люси

ЛюсиКундалини йога инструктор, според учението на Йоги Бхаджан и френската федерация „Тантра – Кундалини Йога“.

Замества Лора- Лив Аватар Каур

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Радостина Иванова- Класически Хомеопат

1379041_10151854835896132_50252606_n_thumb.jpg

Хомеопатията влезе в живота ми през 2010г. Този метод на лечение „случайно”  застана на пътя ми и коренно промени живота ми. От тогава, аз съм различен човек, за което искрено благодаря на преподавателите и основателилте на New Homeopathy School.

В практиката си ежедневно виждам как този метод  променя живота на много хора, как изчезват не само физическите оплаквания, а се подобрява  умственото и емоционално състояние на хората, променя се светоусещането и качеството на живот.

Класическата Хомеопатия е холистичен метод на лечение, който се основава на ясни и точно принципи. Това е наука за човека в неговата цялост, за човека не само като съвкупност от органи и системи, а за човека като ум, емоции, душа.

 Радостина Иванова – Класически Хомеопат

Тел. за връзка: 0894 357 526

Живко

Jivko

Роден съм в София през 1976 г. Занимавам се активно с йога, ци гун и бойни изкуства от осемнадесет години. В момента съм докторант по Тракология в БАН. Следвал съм педагогика в СУ, преподавал съм история в училище. От няколко години водя часове по йога и ци гун. Йогисткото учение усвоих от Петър Алексиев, но съм почерпал и от опита  на Венцислав Евтимов, Ани Павлова и други майстори. Тренирал съм бокс, тае куон до, джудо, фехтовка, да чен цюан, па куа и други бойни изкуства при различни учители и школи. Първоначално търсенията ми бяха продиктувани от стремеж към здраве, самодоказване и нови преживявания. Постепенно с годините усетих и проумях взаимовръзката между многобройните пътища за личностно израстване от изток и запад.  Интересите ми в момента са  насочени към преоткриването на българската народностна и култура и съчетаването на модерни лечебни и психосоматични практики с традиционните учения от Изток. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Лора- Лив Аватар Каур

lora_india2

Лора (Лив Аватар Каур) е възпитаник на Карта Синг (създател нашколата Амрит Нам Саровар). Амрит Нам е най-голямата акредитирана от KRI (Kundalini Research Institute – институт за проучване на кундалини) академия, предлагаща обучение в множество страни на Европа, в Русия и Китай.

Лив Аватар преподавала е в Лондон, Франция и България.

По образование и професия е архитект, учила в София и работила в Англия.

www.akashakundalini.com

www.amritnam.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Димитър

IMG_4769Завършил право в Софийския университет „Св.Климент Охридски” и международни отношения в университета „Пандио”, Атина, Гърция. С многогодишна практика по йога.

Класовете му в студио Yogahimalaya са по хатха йога, която има за цел да се подобри здравословното  състояние, да се придобие красиво и стегнато тяло и  по-голяма жизненост. Също да се съхрани младостта на тялото и духа по-дълго време, да се прогони напрежението и стреса, да се увеличи способността  за концентрация, да се увеличи паметта и  да се изпитва радост от постигнатият душевен мир.

Весела Соколовска

Искате да  имате по-добри отношения с близките си? Да изградите хармонична партнъорска връзка? Да се чувствате удовлетворени на работното си място?  Желаете да се чувствате по-добре и  уверени в себе си? Липсват ви приятели? На кръстопът сте?? Копнеете да сте различни  или се страхувате от новото? Всеки един от нас е на крачка от промяната, стига да вярва, че я заслужава! За да се чувстваме подкрепяни от другите, можем да започнем да помагаме на себе си !

Весела Соколовска – психолог и консултант-психотерапевт. Завършила магистратура по социална психология и специализация по психотерапия в НБУ.Индивидуални и фамилни психологически консултации. Работа в група.

 

 

Жана

Jana[1]Вторник и Четвъртък 15.00 ч. алтернативна седмица 12.00 ч.
Йога е магията която преобразява духовното ми състояние , грижи се за здравето на моето тяло , учи ме да разширявам пределите на ежедневието. Силата която ме движи -моята собствена вяра . Обичам да вярвам в необикновените неща.
Стремежа към познание ме срещна с много духовни учители , master Sudhir Pradhan , Pinku Ghanghas , Pradhat Negi, Вера Захариева, от които учих хата , ащанга , мантра, лая йога. Но безграничното богатство и дълбочина в йога ми разкри Даршан-свати – пътеводител и духовен гуру. Увереността да учиш другите , търпението и отдаденоста , успях да прибавя в живота си чрез практика, като йога учител , в Гърция и България.
По настояване на моя гуру Даршан-свати, обиколих част от Индия сама, живях в ашрами, запознах се с религията и бита на обикновения индиец изразена в ритуална практика и упражнения, като постоянни усилия за достигане състояние на контрол. Поеми дълбоко въздух , затвори очи…
ЙОГА – ВЪВЕДЕНИЕ КЪМ БОГ.
Не е необходимо да живеете на върха на планината в детоксикирано тяло , за да се придържате към някаква духовна дисциплина. Дисциплината ЙОГА е съвместима с всеки начин на живот. Това е най-пълноценната и основна система , която познавам , за постигане на здраво тяло, умствена концентрация, емоционална стабилност и духовен растеж.
Курсът по Йога ще ви даде опората на груповата енергия. Груповото съзнание ще ви насърчава да овладеявате с постоянство тази дисциплина.
Заниманията с Йога ще ви отвори за радостта от напевното повтаряне на мантри.
Сериозните занимания с йогистки упражнения може да ви отведе там , където желаете. Няма значение дали ще се развивате бързо или бавно. Не се тревожете , просто правете това което ви се струва правилно.
Йога има много пътища , защот включва всичко в живота.
Курсът по Йога ще ви запознае с Хата Йога, Ащанга Йога, Мантра, Пранаяма и Релаксация.
Ако се посветите на Йога и я практикувате редовно, тя ще ви послужи на този свят.

Тео Тодоров

TEO

Водещ на интерактивната практика CREATIVE MIND и индивидуалната BODYWORK терапия. Занимава се със мануална терапия, йога стрчинг, хранителни режими, звукотерапия, дихателни и медитативни техники.
http://bodywork.bg/

ЕВА

ЕВАПсихолог, инструктор по психофизическо самоусъвършенстване с интегрална йога,
експерт по афективни невронауки и чуждоезикови обучения
Кратка биография
Настояща позиция и постижения:
Докторант по медицинска психология към Медицинска академия
Основател на международната и интердисциплинарна Асоциация за измервания и свободни научни изследвания и обучения за удовлетворяващо усъвършенстване (Association for Measurement, Open Research & Education for Rewarding Advancement – AMORERA)
Основател на АМОРЕРА академия за емоции и взаимоотношения AMORERA ERA (АМОРЕРА Emotions & Relationships Academy)
Автор на научни разработки в български и международни издания, презентатор в международни конференции
от 1998 – сега: По време на цялото обучение стипендиант към различни международни, немски и български организации 
2 награди за участие в европейски конференции
Обучение
от 2009 г. Семестриално завършил докторант
по афективни невронауки
към Техническия университет, Аахен, Германия и Пенсилвански Университет, Филаделфия, САЩ
от 2006 г. Магистър по интердисциплинарната специалност невро-когнитивна психология, част от Елитната Баварска мрежа, Мюнхен, Германия,
от 2004 г. Бакалавър по психология, Софийски университет, София, България
от 2002 г. – 2009 г.: Редица обучения в рамките на различни български и международни конференции в областта на науките за мозъка
от 2001 г. Инструктур по психофизическо самоусъвършенстване с интегрална йога
от 1999 г. Успешно завършено средно образование, паралелка биология с разширено изучаване на английски език, Национална природо-математическа гимназия (НПМГ), София, България
от 1997 г. – сега: Участие в различни международни научни проекти и практики, свързани с изследвания на движенията, емоциите, познавателните функции, комуникацията и социалните умения

ЖИВКО

JivkoНОВО в Хималая Йога Юмейхо терапия
записване тел: 0877681738
0883/406292
zzhivkov@gmail.com
yogahimalayaganga@gmail.comЖивко – Юмейхо терЮмейхо – най-удивителното нещо, което познавам. От ранна детска възраст изпитвам по естествен начин източните и западните учения и практики и най-хармонично нещо от всички тях е юмейхо.

Направил съм стотици масажи като ефектът от тази терапия е впечатляващ. Да се върне баланса на човека със себе си и природата е основен и водещ фактор за пълноценен живот. Именно това прави юмейхо. А аз съм скромно горд, че мога да правя това за хората.Работа с езици:
Английски
Испански
Немски
Италиански

Сертифициран лидер/инструктор по йога на смеха
(Dr. Kataria School of Laughter Yoga)

“Хората са сътворени да творят заедно! Един за всички, всеки за себе си.“
дЖи

 

Силвия

SISI[1]

Вторник 17.30 Курсът започва на 06.11 2012 с предварително записване

Аз,ти звукът- ние сме едно, били сме едно от ден първи и ще бъдем едно до края. Тази взаимна любов и трансцедентална истина е в която живея и дишам и като вдъхна -издавам звук. Най- хубавия, моя звук. Каня ви да откриете и развиете своя собствен честотен подпис с поредица от упражнения и практики, предадени ми от прекрасните преподаватели, с които ъм работила през годините – проф.Реса Колева, Теодора Габраовска, Огнян Николов. Завършила съм Музикалната академия с бакалавърска степен по оперно пеене. Развивам преподавателска дейност, в която се стремя да осъществя новия човек, насочвайки го към неговия собствен музикален инструмент, с който да се изразява и чрез който да преоткрива себе си и другите.
Уъркшоп “Запознай се с гласа си” и “Звуколечение” са два взаимносвързани модула от един и същ уъркшоп, занимаващ се с човешкия глас.
Първият модул касае физическия подход към опознаване на гласа, втората-спиритуални практики , изпозлващи постигнатата вибрация за медитация и самолечение.
“Запознай се с гласа си” включва:
Теоритична презентация върху анатомичните органи физичиските процеси участващи при звукообразуването.
Упражняване на отделните компоненти на звукообразуването:физически и дихателни упражнения, техники за усещане и използване на резонаторите.
Изпълняване кратки напевни фрази , с цел практикуване наученото.
Ансамблово музициране на база звуци.
“Звуколечение” , включващо методически упражнения на Уайън Пери
Осъзнаване процеса дишане.
Медитация със звуци върху чакричната система.
Проекция вибрацията на собствения глас към части на тялото , които имат нужда от лечение.
Ползи:
Правилното звукоизвличане осигурява дълъг живот на гласа и е в помощ на всички хора, чиито професии изискват активното му използване. Целта ни е да осъзнаем и развием капацитета на нашия естествен инструмент, чиито вибрации са , освен приятни за околните, най-лечителни и благотворни за нас самите.

Всеки модул включва четири срещи от по час и половина

 

 

 

Mария

DSCN0303[1]

Казвам се Мария. Завършила съм Public Relations в университет Неофит Рилски, а скоро ми предстои да завърша и следдипломната си квалификация към НСА и Българска Йога Федерация. Квалифициран инструктор съм и по йога за деца.

Преподавам хатха (класическа) йога, за начинаещи и напреднали. Обичам йога, обичам чувството да бъда инспирирана от всичко. Обичам и да я споделям с хората, и да виждам, че действа така и на тях

Тодор

Тодор е студент в Софийският университет, специалност математика. Занимава се с йога от ученическите си години. Изкарва курс за учители при Пинки Гхангас.Включващ обучение по хатха и ащанга йога, пранаяма, медитация, мудра, бандха и мантра йога. Специфичното за този клас е че включва занимания по хатха йога, упражнения от гимнастиката на Дънов, джапа медитация и пранаяма

Габи

GabiВсеки, който интегрира учението на йога в живота си ще постигне успех, независимо от възраст, пол или физическо състояние, но и е нужна неотслабваща практика, вяра и търпение.
Практикувам йога от четири години, а през последните две завърших три специализирани курса за преподаватели при индийски учители със задълбочен опит и утвърдена система за изучаване и практикуване на Хатха, Ащанга и Шивананда йога. Традиционно тези системи включват в себе си елементи от повечето нива в йога като асани, пранаяма, мудри, бандхи, концентрация и релаксация. Също така се практикуват и техники от шаткарма или цялостно прочистване на тялото като капалвати, кунджал крия, сутра нети и др. От три години практикувам и Випассана-техника за медитация в традицията на С.Н.Гоенка.

 

 

 

ЯНА

yana[1]

ЯнаХа завършва продължителен практически и теоритичен курс за йога учители при свами Судхир в Дхрамсала, Индия и подобен на него при Пинки джи от Ришикеш. ЯнаХа споделя разбраното от своите учители под формата на практически занимания за усъвършенстване на физическото тяло, дихателни упражнения и техники за концентриране на съзнанието подбирани съответно на дошлите на часа със заглавие: „йога за всички“

Петър Петров

5975966[1]Петър Петров е психолог, дипломиран магистър по „Психология на управлението”(2009г.).
През 2006 година е завършил деветмесечен курс по хипноза към Българската Асоциация по Хипноза (БАХ), с ръководител Милен Николов.
От началото на 2010г. се занимава с частни клиенти и е придобил  богат опит в регресивната хипноза. Има международно признати квалификации за „Кратки подходи за работа с личностния потенциал“ и „Кратки подходи в психотерапията“. Ученик е на Алексей Бъчев.
Петър Петров е един от създателите на „Сдружение ЧУДнО„.

Работи като навигатор на човешкия потенциал в  Life-navigators.com

 

ПИНКИ ГХАНГАС

pinki4[1]В Йога Хималая- Ул. Кричим 12

„Йога Хималая“ студио Ви представя шампион по йога за Индия – Пинки Гхангас в България. Пинки е завършила най-старият Институт по йога в Индия- Калавадхам, където е била и преподавател

Индийската йогиня е с много постижения и знания в областта на йога, аюрведа, натуропатия и рейки. Пинки е двукратна шампионка по йога за Индия и има над 20 златни медала в различни световни шампионати. Тя е създала собствена школа с центрове в Ришикеш, Гоа и Дарамсала, където води курсове по 100, 200 и 500 ч. за обучение на учители по йога.

Пинки ще дава също индивидуални сесии по йога, йога терапия, Рейки и аюрведични консултации.