Home / Без категория / Йогалатес- всеки четвъртък 19.00

Йогалатес- всеки четвъртък 19.00

Йогалатес
-два пъти повече здраве и гъвкавост
Отслабване, детоксикация и релаксация.
Резултатът от този комплекс упражнения е стройна фигура, отлично здраве и прекрасно настроение.
Йогалатесът е двигателна практика, която съчетава гъвкавостта и хармонията на йогата и стягането на мускулите, характерно за пилатеса. Той е високоефективна система, с която тялото става гъвкаво и грациозно. Друг плюс на новата физическа практика е, че е подходяща за всякакви възрасти, тъй като предлага ниво на натоварване около средното. Заниманията не изискват специални уреди Yogalates1

Кога и как започва всичко?

Трябва да се върнем много назад във времето, за да открием началото на йогата. Възниква в Индия като духовна практика за развитие на силата, гъвкавостта и духа.
Целта е самоосъвършенстване и извисяване на съзнанието над дберното и ежедневното

Пилатесът пък е измислен от немеца Джозеф Пилатес преди повече от 100 години. Тонизира мускулите цялостно и стяга корема. Обединяващото между двете практики е дишането и медитацията. Йогата и пилатесът се обединяват в едно през 1997 година от сертифицирания треньор по пилатес Джонатан Урла.
Йогалатесът взема най-доброто от двете системи. Движенията и позите се правят като се акцентира върху дишането, релакса и положителните емоции. Резултатът от този комплекс упражнения е стройна фигура, отлично здраве и прекрасно настреоние.

Йогалатесът е йогата на модерната жена

В йогалатеса има над 40 пози. Обикновено упражненията започват с 20-минутно разтягане на пода, а след това се продължава с по-сложните и натоварващи движения. Особено важна е духовната част от упражненията. Йогалатесът учи да ценим обикновените и простички неща – дишането, движението и да се наслаждаваме на красотата на това, което правим.
Мег Джордан, представител на Американската асоциация по аеробика и фитнес споделя, че правилното изпълняване на позите в йогалатеса активира абсолютно всички групи мускули. Той забелязал, че хората които искат да стегнат мускулите си и да отслабнат, не са доволни от йогата. Намират прекалена плавност в движенията, недостатъчна да ги натовари и да изгорят достатъчно калории. Същевременно много хора не обичат да се изморяват прекалено, докато спортуват. Златната среда, която може да задоволи всички тези капризи, той открива именно в йогалатеса.

Не избирайте йогалатеса от хитрост. Много хора си мислят, че това е възможност да се запознаят и с двете неща наведнъж и с тази хитрост да си спестят време. Всъщност йогата е много по-дълбока и в нея има много неща за изучаване, които не се показват в йогалатеса. Това е отнася и за пилатеса. От двете неща е съчетано в равни, но малки количества. Затова, ако искате изцяло да се потопите в света на някоя от тези практики, по-добре я изберете в чистия й вид.

Програмата включва едноседмична практика от 60 мин, хранителен режим и индивидуални консултации и съвети.

Check Also

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил 12.12 19.00 ч. Кармични връзки са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *