Home / Практики / Йога за бременни – всеки четвъртък 17.00

Йога за бременни – всеки четвъртък 17.00

Поддържането на добра физическа форма и стегната мускулатура е от огромна важност за доброто протичане на бременността и раждането. Йогата е едно от най-подходящите и щадящи упражнения, подходящи за бременни жени, тъй като не е свързана с интензивни натоварвания, а същевременно стяга и релаксира мускулатурата.
Ето и най-големите ползи от практикуването на йога по време на бременността!
Развитие на издръжливостта и силата
Бебето расте в корема на майката, а за да израсне то здраво и силно, са необходими повече енергия и сила, за да може майката да поеме тежестта. Йогата укрепва бедрата, гърба, ръцете и раменете.
Баланс
Йогата е изключително подходяща за поддържане на здравословния баланс между физическото и емоционалното себеусещане. Тя дава възможност за съсредоточаване върху дишането, което е от голяма полза при самото раждане. Също така помага за физическо и психическо зареждане с енергия на изцеденото и преуморено тяло от увеличените нива на прогестерон и естроген.
Облекчава болките
Йогата отпуска напрежението в кръста, бедрата, гърдите, горната част на гърба, раменете и врата. Целият скелет и прилежащата към него мускулатура страдат от непрестанно увеличаващата се тежест, която майката понася върху крехкото си тяло. Стягането и тренирането на гъвкавостта на мускулите, ставите и сухожилията посредством йогата са от голяма важност.
Успокояване на нервната система
Неслучайно йогата се смята за вид медитация, тъй като чрез успокояване и каляване на тялото, духът става по-силен, релаксиран и освободен от стреса. Когато тялото функционира балансирано и духът е здрав! Така организмът работи на оптимално ниво!

Check Also

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил 12.12 19.00 ч. Кармични връзки са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *