Home / Практики / Класическа хатха Йога с Антония Начева

Класическа хатха Йога с Антония Начева

Класическа хатха йога Понеделник и  Четвъртък 19.00 ч

Хáтха Йога или още на български често наричана Хáта Йога (санскрит हठयोग, също известна като Хатха Видя हठविद्या) е вид Йога, клон на Раджа Йога, създадена през XV век от мъдрецът Йоги Сватмарама и описана от него в съчинението Хатха Йога Прадипика (прадипика означава буквално „това, което хвърля светлина“). В него Хатха Йога е описана като „стълба към висините на Раджа йога“ и в този смисъл тя е предварителна стъпка, ниво. Този вид Йога се фокусира върху пречистване на тялото като средство, водещо до пречистване на съзнанието. Тя е катализатора, пробуждащ двете енергии, ръководещи живота. Това включва система за индивидуална здравна профилактика и комплексно самоусъвършенстване на личността. Сричката „ха“ означава слънце или жизнената енергия, а „тха“ луна, т.е. Прана и Апана. Хатха Видя, както е също известна, означава науката за Хатха йога.
Преподавател Антар Амрита ( Антония Начева )

Amritasait

Изучава Йога от майстора Свами Судир – в София и Хималаите. Участва в интензивен курс, Ришикеш в Индия, където придобива знания по ащанга, хатха йога, бандха, мудра, крии и йога медитации от различни индийски майстори.
Курс по Адвайта Веданта философия от Чинмайа мисия, Веданта Академия – Бомбай, Индия
Усуи Рейки II от Амарга Прем
Преподава по време на пътуванията си в Индия в Раджастан, Ришикеш и МакЛеод Гандж, Хималаи.
Преподавател Хималайско прана лечение.
Водила е медитация и Хатха Йога на курс за учители в Мак Леод Гандж, Хималаи, където е сертифицирана като преподавател (регистриран в правителството на Индия)–щкола Шива Йога Пиит http://www.yogateachertrainingindia-bulgaria.com/ , Като участва активно в основаването и управлението на щколата в началната и форма.
Преподава на курсове за учители в SHIVA YOGA PEETH – Ришикеш, Индия.
Асистент и учител по медитация и философия на курсове за учители проведени в София май-юни 2012 от Пинки Гхангас.
Курсът и се състои от класове по Хатха Йога, Ащанга и Шивананда Йога, техники за облекчаване на стреса, пранаямa, мантра, бандха и различни техники за медитация – крия йога, танцови медитации, йога философия. Моята цел е да предам истиската есенция на Йога за развиване на вътрешната сила, за физическo здраве, умствен баланс и духовна еволюция.
Дава консултации по различи здравни проблеми, йога терапия и енергийни рейки сесии

Check Also

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил 12.12 19.00 ч. Кармични връзки са …