Home / Без категория / Принципи на Адвайта Веданта

Принципи на Адвайта Веданта

Събота 24.06 13.00-17.00

бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ 2

Адвайта Веданта или недуалистичното учение, което бележи заключението на древноиндийските Веди е много специална и уникална философия. Тя е най-стройната и ясна система, която може да даде освобождение на изучаващия я, единствено чрез простото разбиране на лесните и принципи.
За повечето велики световни умове, които познават източната мистика и философия, Адвайта е най-висшата философия, която може да помогне на всякакъв тип хора да постигнат най-важното – самопознание. От там, следва и успокояване на ума и следващото стъпало е така нареченото блаженство.
Важното в това учение е осъзнаването на три различни точки. Първата е Аз-ът, или кои сме ние. Втората точка е „Илюзията“ или така наречената „Мая“, която създава причините за нашето страдание и удоволствия. Третата точка е пътят, по който можем да преодолеем причината за цялото страдание. Причината е невежеството, незнанието „авидя“, което се причинява от космическата илюзия.
Когато човек, който е изучавал Адвайта, вкорени в своя светоглед основните й принципи, той получава освобождение от психическото страдание и намира истинската екзистенциална свобода.

Водещ: Кирил Цветков

Check Also

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил

Прекъсване на кармични връзки и баланс с Архангел Михаил 12.12 19.00 ч. Кармични връзки са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *