Home / Веданта / Философия и религия

Философия и религия

Философия и Религия

london shri swaminarayan mandir

London- Shri Swami Narayan Mandir

Философията посочва невидимите нишки, които събират заедно феномена на плурастичният свят. Тя помага на човек да разбере какво е той сега и каква е неговата истинска природа. Тя дава ключа за отварянето на тайното ковчеже на Блаженството което се крие вътре в нас. Философията създава моста между пропастта която раделя човешките същества от Бог.

Но философията е само „картина на живота” докато религията е „начин на живот”. Философията без религията е равносилна на Утопичен мит. Религията разведена от философията става куп суеверия. Религията е наука за себе-еволюция. Терминът религия е съставен от два копонента ре или re (eng)- обратно и лигия- ‘ligare’ да се свържеш, което означава това което ни свързва обратно към оригиналния извор. Затова разбирането на думата „религия” е всяка техника чрез която човешките същества получчават обратно тяното оригинално великолепие е религия. По този начин религията не е просто ритуализъм, въпреки че ритуалите играят важна чат в религиозната схема за ментална интеграция и себе-еволюция. Търсач, чиито ум и ителект, което е вътрешата екипировка са добре интегрирани, чрез практиката на религиозните техники, скоро ще постигне идентичност със Себето, с Истината. Сливането на малкото себе (егото) с Истинското Себе (Атман) е наистина крайната цел на всички истински религии.

Check Also

Наследството на Индия, Йога и медитация

17.02- 05.03 2019 ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ – НАСЛЕДСТВОТО НА ИНДИЯ For English visit https://india-online.eu/2018/11/19/yoga-meditation-and-india-inheritance/ Хайде с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.