Home / Практики / Мама Бебе Йога- всяка сряда 11 ч

Мама Бебе Йога- всяка сряда 11 ч

BabyBoat-webКакво е мама бебе йога?

Вие се справихте!! Вие износите и захранвахте вашето бебе по време на бременността и дадохте живот на красиво бебе- поздравления! Мама и бебе йога класовете дават възможност за вас да възвърнете силата и гъвкавостта си, да се свържете с вашето бебе в една даваща радост активност и да се сприятелите с други мами. Фокусът в класа са движенията и дишането специално подготвени за новите мами. Бебетата се облагодеталстват от времето за свързване с техните майки, от масаж за бебета, лека гимнастика и (упражнения за бебета включително и такива, които облекчават коликите) и стимулиращата обстановка на новите бебета-приятели! Специално внимание се обръща на разработването на коремната сила и стабилност- което включва засилване на гърба, корема и пелвиса, също така облекчаване на напрежението на места като врата , рамената и гърба. Включени са упражнения забъзтановяване на мускулатурата след цезарово сечение Предишен опит с йога не е необходим за да се облагодеталствате напълно от класовете. И дами ,които са практикували йога преди това ще открият че тези класове са прекрасен начинда се върнат отново към тяхната практика от преди бременноста.

Какво да правя с бебето си по време на класа?

По веме на класа ще имате възможността или да включвате бебето си в движенията да го държите или да го поставите близо до вас на одеало. Понякога бебета спят по време на клас, понякога искат да бъдат кърмени или нахранени от шише, а понякога са щастливи да слушат и контактуват с другите бебета около тях. Мрънкането и плаченето са абсолютно нормални, бебетата са добре дошли такива каквито са и са истинските шефове в класа.))!!! Имате възможност също така да научите и кратък бебешки масаж и бебе йога която може да практикувате у дома (вклчително и упражнения за облечаване на газове)

Какво представлява класа?

Всеки мама и бебе клас включва текущи йога упражнения и бавни методични упражнения за сила и внимание. Класовете са разработени специфично да работят с ефектите на вашата скорошна бременност и взимат в пред вид намалената стабилност на ставите и силата на корема. Движенията са безопасни и вниманието на инструктура е насочен към всички поотделно и индивидуално . Всички се окуражават да се движат в собствено темпо по нежно или по-интензивно. Ако имате нужда по време на класа може да получите индивидуална консултация. Класа е много неформален и жив и няма никакво напрежение или очакване бебето ви да се държи по определен начин. Част от йога практиката е наистиа да приемеме бебетата такива каквито са и да се научим да култивираме съзнание и дишане вместо напрежение и тревога. По времена класа мамите могат да спрат и да нахранят или успокоят бебетата си и да се присъединят отнво когато им е удобно.

Приятели и общност

Толкова е важно да се свържем с други майки да споделяме пътешествието на майчинството. Лесно е да се почувствате сами, когато стоите у дома, но всъщтност не сте -има толкова много майки наоколо които изпитват съшите радости и предизвикателства като вас, които чакат да се свържат с други мами. За това след всеки клас и малко време определено за майките да се срещнат почерпят с чай и сладки и да споделят опитности от това да отглеждат мъничките.

Какво мама и бебе йога ще направи за мен?

  • Мама и бебе йога клас има много предимства и ползи:
  • подобрява цялостното състояние , сила и добруване
  • намалява напрежението в гърба и дискомфорта и подобрява позата
  • надгражда силата в корема и стабилностт
  • а ще научите йога упражнения които можете да практикувате у дома
  • намалявате стреса и тревогата адаптирате техники за случаите когато чувствате че ви идва в повече
  • правите нови приятелства с другите мами и бебета

Кога мога да започна и колко дълго мога да продължа?

Добра идея е да изчакате около 4-6 седмици след като сте родили бебето си. Ако сте родили с цезарово сечение това време може да се увеличи на 8-10 седмици или докато получите разрешение от доктора си. Няма проблем да се присъедините в класа след като сесията е започнала( може да закъснеете) движенията са прости и е лено да наваксате.

Кой преподава мама и бебе йога класа?

Амрита с 3 месечната си дъщеря Стела Амрита Има бакалавърска степен по биотехнологии от ХТМУ-София и магистърска по фин органичен синтез с дипломна работа, подготвена в институт “ Лиза Майнтнер“ – Берлин. Изучава Йога от майстора Свами Судир – в София и Хималаите. Участва в интензивен курс, Ришикеш в Индия, където придобива знания по ащанга, хатха йога, бандха, мудра, крии и йога медитации от различни индийски майстори. Курс по Адвайта Веданта философия от Чинмайа мисия, Веданта Академия – Бомбай, Индия Усуи Рейки II от Амарга Прем Преподава по време на пътуванията си в Индия в Раджастан, Ришикеш и МакЛеод Гандж, Хималаи. Преподавател Хималайско прана лечение. Водила е медитация и Хатха Йога на курс за учители в Мак Леод Гандж, Хималаи, където съм сертифицирана като преподавател (регистриран в правителството на Индия) .Преподава на курсове за учители в SHIVA YOGA PEETH – Ришикеш, Индия. Асистент и учител по медитация и философия на курсове за учители проведени в София май-юни 2012 от Пинки Гхангас. Прави йога всеки ден докато е бременна което и носи много радост и положителни емоции подвижност и лекота в този уникален период от живота.

Записване на тел 0988363540

Check Also

Наследството на Индия, Йога и медитация

17.02- 05.03 2019 ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ – НАСЛЕДСТВОТО НА ИНДИЯ For English visit https://india-online.eu/2018/11/19/yoga-meditation-and-india-inheritance/ Хайде с …