Home / World News / Хридая Медитация и Хатха Йога в София, 3 и 4 Септември

Хридая Медитация и Хатха Йога в София, 3 и 4 Септември

В две последователни сесии ще имате възможността да опознаете една нова и в същото време древна практика за медитация и хатха йога практика, наречена Хридая (което на санскрит означава “сърце“).
На 3ти за един цял ден ще бъдем в мълчание с уъркшопа по медитация, а на 4ти сутринта ще се проведе Хридая хатха йога клас.

***********
Сега повече и за двете събития:

Еднодневен ретрийт – уъркшоп по медитация

Една покана да надникнем отвъд мислите си и да открием заедно какво означава просто Да Бъдеш и да се отдадеш на красотата и мъдростта на Сърцето в продължение на цял един ден. Тези, за които медитацията е нещо ново, ще имат възможността да научат и усвоят една много достъпна практика, а за тези, които медитират редовно уъркшопът предоставя шанс да обогатят и споделят опита си.
Медитацията Хридая е един уникален похват за духовно израстване и себепознание, базиран на чувството да се върнеш обратно вкъщи, в сърцето си, в истинското Аз, което е чисто битие-съзнание-блаженство и се изразява като безпричина радост и безкрайна любов.
В този еднодневен уъркшоп ще споделим тишината и дълбочината на себеоткриването, няколко техники за успокояване на ума и за пробуждане на Сърцето и основни елементи от философията на Адвайта Веданта. Възможността за директно преживяване и дискусия спомага за едно правилно разбиране, увереност и личен опит, които са в основата на една пълноценна духовна практика.

 

Кога: 03/09/2016 от 10 до 5 часа с почивка за обяд. В 5ч започва споделяне и време за въпроси и отговори

***************

Хатха йога клас

Хридая хата йога съчетава древното индийско Тантра учение за овладяване на енергията с класическия подход на йогите, за които асана е позиция на тялото за медитация. С тази практика попадаме в едно състояние на чисто съзнание, на проучване какво всъщност се случва вътре в нас и на лекота и радост, всичко това възприето не с рационално мислене, а чрез Сърцето, центърът на нашето същество.
Класът завършва с кратка медитация Хридая, основана на универсалната теория за Единство, присъстваща във всички световни традиции и философии.
Позволете на истинската ви природа да се прояви в любов и тишина!

Кога: 4 септември, неделя, 10.00ч
Цена: 8 лв

**********************
С Рада Ив
Рада Ив преподава и практикува Хридая йога и медитация след две години прекарани в основния център – ядро на този вид йога в Мексико, където нейн учител е самият създател Сахаджананда. Вдъхновена да сподели дълбочината на този достъпен и вълнуващ подход към себепознание, Рада е преподавала 3, 5, 8 и 10 дневни ретрийти, хата йога класове и уъркшопи в Мексико, Гватемала, Перу, Норвегия и Нова Зеландия и очаква с нетърпение да сподели опит и в родната си страна с всеки, търсещ пътя към сърцето си и към истината.

**************************

Локация на събитията:

Хималая Ганга Йога
София, ул. Евлоги Георгиев 2

За повече информация:
Рада Ив,
Тел.: 0896 32 50 70
Fb page: Amrita Hridayam
Еmail: amrita.hridayam@gmail.com

Или
FB page Himalayan Ganga Yoga
тел. за записване: 0889246606

 

Check Also

Наследството на Индия, Йога и медитация

17.02- 05.03 2019 ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ – НАСЛЕДСТВОТО НА ИНДИЯ For English visit https://india-online.eu/2018/11/19/yoga-meditation-and-india-inheritance/ Хайде с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.