Home / Практики / Уикенд Йога и Ошо Активни медитации Шамбаня, Бургас

Уикенд Йога и Ошо Активни медитации Шамбаня, Бургас

 

Заповядайте на Йога Уикенд и се насладете на Дивото Българско море и Планина! Позволете си да отпразнувате Магията на Живота и Собствената ви Истинска Природа чрез древните практики на Йога и Медитация. Ще имате възможността да се отпуснете в благата и зареждаща атмосфера на Еко-Холистичният Център Шамбаня и да дарите сетивата си с невероятният вкус на прясно приготвена вегетарианска храна, в традицията на Аюрведа.
Българското море Ви очаква!

Всеки ден две Йога практики (по 1,5 часа)
Всеки ден една Активна Ошо Медитатация (1 час)
Пречистващи Йога практики
Хималайско Пранично Лечение – курс
Лекции по Йога Философия
Ребалансинг (Дълбокотъканен Масаж) и Релаксиращ Масаж (със записване на час)
Здравословна храна
три нощувки

Eко Холистичният Център Шамбаня е близо до село Баня, между Бургас и Варна . От пет години Шамбаня е домакин на различни холистични събития и йога ваканции. Той е на разстояние от 7 км от дивия плаж Иракли, един от последните от този вид в България, красиво и магично място. Шамбаня се намира в живописните поли на Стара Планина, която среща морето на Нос Емине, само на 6 км от Холистичният Център.

Програма на Йога Ваканцията

15.09
12.00-18.00 Пристигане и Настаняване
18.00 Откриване на Семинара – Запознаване
18.30 Кундалини Активна Медитация
19.30 Тратак Медитация

16.09
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 10.00 Пранаяма и Хатха Йога Клас
10.30 Брънч (Закускообяд)
11.30-12.00 Лекция по Йога Философия
12.00-13.00 Хималайско Прана Лечение, курс- първо ниво
13-17.00 Свободно време за плаж или Масаж
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
20.00-22.00 Масаж със записване

17.09
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 10.00 Пранаяма и Хатха Йога Клас
10.30 Брънч (Закускообяд)
11.30-12.00 Лекция по Йога Философия
12.00-13.00 Хималайкско Прана Лечение, курс- второ ниво
13-17.00 Свободно време за плаж или Масаж
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
20.00-22.00 Масаж със записване

18.06
08.00 Сутрешни пречистващи практики, Пранаяма и Традиционен Хатха Йога Клас, Медитация, Закриване на семинара
10.30 Брънч
11-15,00 Напускане на центъра

Пречистващи Практики в Йога:
Ще започнате деня си с обучение в основните пречистващи процедури в Йога Криите – Джала Нети – пречистване на носа със солена вода, използвайки нети каничка, изключително полезно в случаи на синузит и всякакъв вид дихателни проблеми. Ако групата е готова, ще продължим със Сутра нети- почистване на ноздрите с маркуче и Вамана Дхоути.

Хатха Йога
Класът ще започне с кратка медитация и ще продължи с дихателни упражнения- различни по ефект и практика пранаями, релаксираща работа върху тялото и ескалиращи по трудност асани- позиции в Традиционен Индийски стил. Последвано от медитация и Йога Нидра- дълбока релаксация.

Power Yoga
Интензивен клас от преминаващи една в друга асани свързани с дишане и между тях Виняси. Това ще работи за гъвкавостта на тялото ви. Ще го направи силно и щеосигури дълбока детоксикация на тъканите и мускулите. Класът ще бъде в традицията на Патаби Джойс-гуру. Ще научите бандхите- как да издигате енергията си по-високо, някои мудри- позиции на пръстите на ръцете и Дрищи- къде да концентрирате погледа си по време на изпълнението на асаните. В края на практиката ще имаме медитация и свободна релаксация.


Ошо Активни Медитации 


Кундалини/ Натарадж/ Свещена Земя
Ошо медитациите използват дишане, танц и движение на тялото, като начини да се освободим от ненужния багаж, който носим на раменете си поради нашата обусловеност- навици. Те помагат да развием по-голямо приемане към нас самите, такива, каквито сме, и същевременно да се свържем с енергията на живота директно чрез енергията на тялото. Така достигаме до вътрешния си Център значитело по-лесно отколкото с класическата седяща медитация и можем да се насладим на дълбоката тишина и контакт със самите нас.

„ Медитацията не е нещо от ума, то е нещо отвъд ума. Първата стъпка е да умеем да се отпускаме и да имаме игриво отношение към това. Ако сте игриви умът не може да разруши медитацията. Иначе ще се превърне в поредният его трип, ще ви направи много сериозни. Ще започнете да мислите, че сте велик медитатор. Аз съм по-възвишен от другите и целият свят е просто светска суета- аз съм религиозен, аз съм виртуозен.“ Това се е случило на хиляди, така наречени светци, моралисти, пуритани: те просто играят его игри, финни его игри. 

Аз искам да прережа корена на това от самото начало. Бъдете игриви с това, това ще бъде песен, танц който трябва да изтанцувате. Приемете го като забава и ще бъдете изненадани: Ако сте игриви с медитацията, тя ще се развие. Вие не преследвате никаква цел; вие само се наслаждавате да седите тихо, просто се насладете на всеки момент на това да стоите тихо, не че искате някакви йога сили, сидхи или чудеса. Всичко това са глупости. Старите глупости и същата стара игра , която се играе с нови думи и на нов план…“
Ошо

Курс по Пранично лечение 
Това е красив метод за лечение в Хималайската Йога традиция, който включва мудри, звуци и концентрация върху чакрите, с цел да балансира елементите в нашето тяло. Първият ден ще научите как да го прилагате върху себе си, а вторият и върху другите.

Ребалансинг Дълбоко Тъкънен Масаж
Ошо Ребалансинг- Дълбокотъканен масаж, който използва работа с дишането, с цел да се докоснем и освободим от хроничното напрежене, акумулирано в тялото. Напрежението често е резултат от енергиен стрес, който е задържан вътре в тялото и трябва да бъде освободен. Отблокирайки дъха и позволявайки му да се движи по-лесно в тялото, ние имаме повече достъп до нашата вродена жизненост и повече връзка със самите нас -нашите нужди, желания и цели идват от центъра ни, а не от ума.

Релаксиращ масаж
Масаж на цялото тяло, който дава цялостна релаксация на тялото и ума, използвайки техники от Шведския класически масаж, Ароматерапия и Joint Release (Освобождаване на Ставите)


Водещи :
Антония Начева- Амрита Прем 500 ч YAI сертификат
Занимава се с Йога от 15 години и преподава активно повече от 10 години. Учи Йога главно в Индия. Има Диплома от Правителството на Индия и Йога Алианс(САЩ) Завършва Адвайтеа Веданта Курс в Чинмая Мисия, Институт по санскрит и Индология- Мумбай. Хатха Йога учител и учител по философия на курсове за учители в Шива Йога Пиит, Ришикеши Дхарамсала. Учител по медитация и Философия на Курсове за учители с Пинки Гхангас, шампион по йога на Индия и Азия. Основател на Хималая Ганга Йога.

 

Сатприя Мария Ацева от 2012 работи и изучава връзката между тялото, ума и емоциите, чрез масаж и медитация. Нейните обучения включват Ошо ребалансинг, Шведски масаж и Шиацу. Обучавала се е в Канада и Италия, в момента живее в Рим . Нейната любов към движението и медитацията я водят до Активните Медитации на Ошо. Създадени за Западният ум те позволяват да се усети енергията на тялото през танц, освобождавайки напрежението и придвижвайки се към центъра ни с повече лекота. В нейните сесии тя използва свързването на тялото и дишането, като ключ към това да присъстваме в настоящият момент и да се свържем по-дълбоко със себе си на физическо и на емоционално ниво.

 

 


Йога уикенда е отворен да доведете и децата си. Моля, уведомете ни предварително, за да уточним всички подробности. Има възможност човек от екипа ни да се грижи за тях. Ако децата са над 10 г, могат  да се включват в йога сесиите.

 

 

Телефон за записване  и информация 0889246606 Антония Начева

Добре дошли !!!

 

Check Also

Наследството на Индия, Йога и медитация

17.02- 05.03 2019 ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ – НАСЛЕДСТВОТО НА ИНДИЯ For English visit https://india-online.eu/2018/11/19/yoga-meditation-and-india-inheritance/ Хайде с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.