Home / Практики / 7 Дни Aктивни Медитация и Йога Тур в Таормина Сицилия

7 Дни Aктивни Медитация и Йога Тур в Таормина Сицилия

18-25.10

for English scroll down….
Tова е 7 дневна ваканция в магическата красота на Средиземноморският град Таормина, Сицилия, посветена на Вашата Йога практика и медитация! Нека да отпразнуваме живота и да се свържем с чистата природа наоколо и в себе си , да събудим енергията на тялото и духа, който живее вътре, чрез древната наука за йога и и активни медитации, да се хармонизиране с ритъма вътре в нас и да изследваме и лекуваме дълбочината и красотата на нашето собствено същество! Тук можете да си позволите да се отпуснете в уютната атмосфера на красивият Йога Хостел “ Щастливата Къща“ и да даде на вашите сетива вкус на красота и релаксация. Ще имате възможност да се разхождате из красотата на Таормина да отидете на плаж и посетите гръцкият амфитеатър. Заедно ще посетим Природното чудо на Алкантара ждрело с древни езера и водопади образувани в лавата на вулкана Етна и високото плато Агримуско- Италианският Стоунхендж с гледки към Средиземноморските пристанища

ОСНОВНО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВАКАНЦИЯТА 
Всеки ден Йога Практики
Хималайско прана лечение -курс
Всеки ден Ошо Активни Медитации
Свободно време за плаж и разходки
Турове към свещенни места
Лекции върху Йога Философия
6 нощи престой в Щастливата къща
Всеки ден здравословен брънч и вечеря

ПРОГРАМА НА ЙОГА ВАКАНЦИЯТА

Пречистващи Практики в Йога:
Ще започнате деня си с обучение в основните пречистващи процедури в Йога Криите – Джала Нети – пречистване на носа със солена вода, използвайки нети каничка, изключително полезно в случаи на синузит и всякакъв вид дихателни проблеми. Ако групата е готова, ще продължим със Сутра нети- почистване на ноздрите с маркуче и Вамана Дхоути.

Хатха Йога
Класът ще започне с кратка медитация и ще продължи с дихателни упражнения- различни по ефект и практика пранаями, релаксираща работа върху тялото и ескалиращи по трудност асани- позиции в Традиционен Индийски стил. Последвано от медитация и Йога Нидра- дълбока релаксация.

Power Yoga
Интензивен клас от преминаващи една в друга асани свързани с дишане и между тях Виняси. Това ще работи за гъвкавостта на тялото ви. Ще го направи силно и ще осигури дълбока детоксикация на тъканите и мускулите. Ще научите бандхите- как да издигате енергията си по-високо, някои мудри- позиции на пръстите на ръцете и Дрищи- къде да концентрирате погледа си по време на изпълнението на асаните. В края на практиката ще имаме медитация и свободна релаксация.

Ошо Активни Медитации
Кундалини/ Натарадж/ Свещена Земя
Ошо медитациите използват дишане, танц и движение на тялото, като начини да се освободим от ненужния багаж, който носим на раменете си поради нашата обусловеност- навици. Те помагат да развием по-голямо приемане към нас самите, такива, каквито сме, и същевременно да се свържем с енергията на живота директно чрез енергията на тялото. Така достигаме до вътрешния си Център значитело по-лесно отколкото с класическата седяща медитация и можем да се насладим на дълбоката тишина и контакт със самите нас.

„ Медитацията не е нещо от ума, то е нещо отвъд ума. Първата стъпка е да умеем да се отпускаме и да имаме игриво отношение към това. Ако сте игриви умът не може да разруши медитацията. Иначе ще се превърне в поредният его трип, ще ви направи много сериозни. Ще започнете да мислите, че сте велик медитатор. Аз съм по-възвишен от другите и целият свят е просто светска суета- аз съм религиозен, аз съм виртуозен.“ Това се е случило на хиляди, така наречени светци, моралисти, пуритани: те просто играят его игри, финни его игри.

Аз искам да прережа корена на това от самото начало. Бъдете игриви с това, това ще бъде песен, танц който трябва да изтанцувате. Приемете го като забава и ще бъдете изненадани: Ако сте игриви с медитацията, тя ще се развие. Вие не преследвате никаква цел; вие само се наслаждавате да седите тихо, просто се насладете на всеки момент на това да стоите тихо, не че искате някакви йога сили, сидхи или чудеса. Всичко това са глупости. Старите глупости и същата стара игра , която се играе с нови думи и на нов план…“
Ошо

Курс по Пранично лечение
Това е красив метод за лечение в Хималайската Йога традиция, който включва мудри, звуци и концентрация върху чакрите, с цел да балансира елементите в нашето тяло. Първият ден ще научите как да го прилагате върху себе си, а вторият и върху другите.

ПРОГРАМА
Ден 1
12.00-17.00 Пристигане и Настаняване
17.00 Откриване на Семинара – Запознаване
17.30 Хатха Йога Клас
18.30 Кундалини Активна Медитация
19.30 Тратак Медитация
20.30 Вечеря

ден 2
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 9.30 Ошо динамична медитация
9.30-11 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Хималайско прана лечение -ниво 1
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Свободно време за плаж и разходки из Таормина
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря


ден 3
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 9.30 Ошо динамична медитация
9.30-11 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Хималайско Прана лечение- ниво 2
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-Тур до Алкантара
20.30 Вечеря

ден 4
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 10.30 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Основи на йога философията
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Свободно време за плаж и разходки

17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
20.00-22.00 Масаж със записвane

Ден 5
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 10.30 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Основи на йога философията
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Тур до Агримуско
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
20.00-22.00 Масаж със записвane
20.30 Вечеря

Ден 6

08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 9.30 Ошо динамична медитация
9.30-11 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Лекция върху Йога Философия
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Свободно време за плаж и разходки из Таормина
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
ден 7
08.00 Сутрешни пречистващи практики,
Пранаяма и Традиционен Хатха Йога Клас, Медитация, Закриване на семинара
10.30 Брънч
11-15,00 Напускане на центъра
Има възможности за промяна в програмата в зависимост от нуждите и възможностите на Групата

Тур до Gole dell’Alcantara

© Massimiliano Marino – maxics.it

Те са проходи с височина до 25 метра и широки в най-тесните 2 метра и най-широките 4-5 метра. Природният каньон, за разлика от това, което обикновено се смята, не е изкопан през хиляди години от водата. Реката Алкантара тече между лава камък, който формира своето характерно легло. На територията на Motta Camastra в Fondaco Motta се намира най-впечатляващото и известно ждрело на Alcantara, дълги повече от 6 км и лесно достъпно за първите 3 км. Особеността на това гърло се състои в структурата на стените, създадена от потоци от лава (ниско съдържание на силиций, но богати на желязо, магнезий и калций). След това лавата се охлажда много бързо, създавайки петоъгълни и шестоъгълни призматични форми, които припомнят молекулната структура на материалите, които го правят.

Изглежда, че появата на реката е от времето на магмените потоци от последните 8 000 години

ТУР до Агримуско – Стоунхендж в Италия
Агримуско е високо плато, разположено на север от планината Етна в Сицилия, южна Италия, Платото предлага широка панорама на вулкана Етна, Еолийските острови, планините Рока Салеватста и Монтана ди Верна, нос Tindari, нос Calavà и нос Milazzo% .Многобройни мегалити в кварц арени, приписвани от местната традиция на праисторическо население, са намерени в тази област, както и древните мехири и почти непризнатите долмени. Обикновено се счита, че те всъщност са напълно естествени, произвеждани от вятърна ерозия.

Древен театър на Таормина – на 5 минути от нашия Йога Хостел HAPPY HOUSE можете да посетите по всяко време на почивките
Древният театър (театро гръко, или „гръцкият театър“) е построен в по-голямата си част от тухли и следователно вероятно е римска, въпреки че планът и аранжиментът са в съответствие с тези на гръцките, а не на римските театри; откъдето се предполага, че сегашната структура е възстановена върху основите на един по-стар театър от гръцкия период. С диаметър 120 метра (след разширяване през 2-и век) този театър е вторият по големина по рода си в Сицилия (след Сиракуза); често се използва за оперни и театрални представления и за концерти. По-голямата част от оригиналните места са изчезнали, но стената, която заобикаля цялата пещера, е запазена, а просенията със задната стена на сцената и нейните придатъци, от които остават само следи в повечето древни театри, са запазени тук единствено в целостта си и допринасят много за живописния ефект. От фрагментите на архитектурните декорации, които все още съществуват, научаваме, че тя е от коринтски ред и е богато орнаментирана. Някои части от храма също са видими, превърнати в църквата Сан Панкразио, но сградата е с малки размери…
Водещи

Антония Иванова Антар Амрита 500 ч YAI сертификат
Занимава се с Йога от 15 години и преподава активно повече от 10 години. Учи Йога главно в Индия. Има Диплома от Правителството на Индия и Йога Алианс(САЩ) Завършва Адвайтеа Веданта Курс в Чинмая Мисия, Институт по санскрит и Индология- Мумбай. Хатха Йога учител и учител по философия на курсове за учители в Шива Йога Пиит, Ришикеши Дхарамсала. Учител по медитация и Философия на Курсове за учители с Пинки Гхангас, шампион по йога на Индия и Азия. Основател на Хималая Ганга Йога.

YanaHa teaches yoga even before she had a diploma in Shiva Yoga Peath with Swami Sudir and in Maa Shakty Yoga with Pinki.She love to do this and try to increase this sense around because the quality of every action in life is different with yoga practice

Цена на Ваканцията
За един човек в споделена стая 700 лв
Цената включва 6 нощувки , 6 брънча и вечери, програмата на ваканцията, йога материали и туровете около Таормина Необходимо е записване и заплащане на депозит половината от сумата до 25-ти септември.

Цена за ранни птици (записване и пълно заплащане до 1ви септември ) 630 лв

За информация и записване :
00359889246606
yogahimalayaganga@gmail.com

This is a seven-day retreat in the magical beauty of Mediterranean town Taormina, Sicily dedicated to your practice of yoga and meditation! Let us celebrate life and connect with our pure nature, wake up the energy of the body and the spirit that resides within, through the ancient science of yoga and active meditations, let us move to the rhythm within and explore and heal the depths and beauty of our own being! Here you can allow yourself to relax in the welcoming atmosphere of the beautiful and recharging Happy House and give your senses a taste of beauty and relaxation.

RETREAT HIGHLIGHTS
Daily yoga practice
Himalayan pranic healing teaching
Daily Osho active meditation sessions
Free time for beach and walk around
Tours to sacred places
Lectures on yoga philosophy
6 nights accommodation
Daily healthy brunch and dinner

Himalayan Ganga Yoga Shala Italy Yoga Retreat Program

CLEANSING PRACTICES IN YOGA You will begin your day with a teaching of the basic
cleansing procedures in yoga kriyas, jala neti, cleaning your nose with salt water using a nety pot; extremely helpful in cases of sinusitis, and any kind of breathing problems. If the group is ready, you will continue with sutra nety, cleaning the nostrils with string and kynjal kriya or vamana dhouty. –

HATHA YOGA This class will start with a short meditation and continue with breathing exercises different by effect and practice pranayamas, gentle opening of the body and escalate by their difficulty asanas-postures in traditional Indian teaching style, followed by meditation and yoga Nidra or deep relaxation.
-POWER YOGA There will be intensive class of flowing asanas connected breathing and in-between Vinyasas. This will work your body flexibility, will make it strong, and will provide intense in-depth detoxification of tissues and muscles. You will learn bandhas, how to lead your energy higher, some mudras-position of the hand fingers and drishty, points of concentration of eyes during the asana performance. At the end of the practice, there will be meditation and a non-guided relaxation.

-OSHO ACTIVE MEDITATIONS – DYNAMIC, KUNDALINI, NATARAJ, OR SACRED EARTH

Osho’s meditations use breathing, dancing, or shaking as a way of letting go of the needed baggage most of you carry on your shoulders due to your conditioning. They help one to feel lighter and at ease with oneself, and get in contact with the life energy within directly through the body. One then reaches a center within easier than with classical sitting meditation and a deeper quality of silence and contact with one’s self.

-OSHO ACTIVE MEDITATIONS Meditation is not anything of the mind, it is something beyond the mind. The first step is to be playful about it. If you are playful about it, the mind cannot destroy your meditation. Otherwise, it will turn it into another ego trip; it will make you very serious. –

PRANIC HEALING CLASSES This is a beautiful healing method in Himalayan yogic tradition including mudras sounds and concentration on chakras in order to balance elements in your body. The first day you learn how to apply on yourself and second for the others too.

-DAILY SCHEDULE –

DAY 1
*12:00 Arrival and accommodation *
17:00 Opening circle and Hatha yoga class *
18:30 Kundalini meditation and tratack meditation –

DAY 2
*08:00 Cleansing practices – Jala, Sutra neti, and Kunjal kriya *08:30 Osho dynamic meditation
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Himalayan Pranic healing class – level one
*12:00 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 Free time for beach and Tours around Taormina
*17:00 Hatha yoga class
*19:00 Active Osho meditation session
*20:30 Dinner

DAY 3
*08:00 Cleansing practices – Jala, Sutra neti, and Kunjal kriya
*08:30 Dynamic meditation of Osho
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Himalayan Pranic healing class- second level
*12:00 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 TOUR to Gole dell’Alcantara
20.30 Dinner

DAY 4

*08:00 Cleansing practices, Jala, Sutra neti, Kunjal Kriya *
08:30 Dynamic meditation of Osho
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Pranayama and yoga meditation class – introduction in Laya yoga
*11:30 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 Free time for walk around and beaches
*17:00 Power yoga class
*19:00 Active Osho meditation session
*20:30 Dinner –

DAY 5 
*08:00 Cleansing practices, Jala, Sutra neti, Kunjal Kriya *08:30 Dynamic meditation of Osho
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Laya yoga class – learning of mantra chanting
*11:30 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 Tour to Agrimusco
*17:00 Power yoga class
*19:00 Active Osho meditation session
*20:30 Dinner

-DAY 6 *08:00 Cleansing practices, Jala, Sutra neti, Kunjal Kriya
*08:30 Dynamic meditation of Osho *
09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Lectures on Yoga Philosophy *
12:00 Brunch (meal between breakfast and lunch) *
13:00 Free time
*17:00 Power yoga class *
19:00 Active Osho meditation session *
20:30 Dinner –
DAY 7 *
08:00 Morning cleansing practices, pranayama, and traditional Hatha yoga class, meditation class, sharing *10:30 Brunch *Closing circle and check out

Possible small changes in the program according group needs and possibilities

HALF DAY TOURS
TOUR TO Agrimusco
Italian Stonehenge
The Argimusco is a high plateau situated just North of Mount Etna in Sicily, southern Italy, between the Nebrodi and Peloritani Mountains. It lies within the boundaries of the communes of Montalbano Elicona, Tripi (which is built on the site of the ancient Abacaenum) and Roccella Valdemone. The site offers a wide panorama of the volcano Etna, the Aeolian Islands, the mountains Rocca Salvatesta and Montagna di Vernà, cape Tindari, cape Calavà and cape Milazzo%.Numerous megaliths in quartz arenite, attributed by local tradition to a prehistoric population, are found in this area, as are ancient menhirs and almost unrecognisable dolmens. It is generally considered that these are, in fact, completely natural, being produced by wind erosion.*

TOUR TO Gole dell’Alcantara
They are gorges up to 25 meters high and wide at the narrowest 2 meters and at the widest 4-5 meters. The natural canyon, unlike what is commonly thought, has not been excavated over thousands of years by water.%The river Alcantara flows between lava stone that forms its characteristic bed. On the territory of Motta Camastra in Fondaco Motta is located the most impressive and famous gorge of Alcantara, more than 6 km long and easily accessible for the first 3.%The peculiarity of this throat consists in the structure of the walls, created by basaltic lava flows (low in silicon but rich in iron, magnesium and calcium). The lava then cooled very quickly creating pentagonal and hexagonal prismatic shapes, which recall the molecular structure of the materials that make it up.

The appearance of the river in the stretch of the Gorges is believed to date back to the magma flows of the last 8,000 years

Ancient theatre of Taormina-5 min from our Yoga Hostel HAPPY HOUSE you can visit any time during the breaks
The ancient theatre (the teatro greco, or „Greek theatre“) is built for the most part of brick, and is therefore probably of Roman date, though the plan and arrangement are in accordance with those of Greek, rather than Roman, theatres; whence it is supposed that the present structure was rebuilt upon the foundations of an older theatre of the Greek period. With a diameter of 120 metres (390 ft) (after an expansion in the 2nd century), this theatre is the second largest of its kind in Sicily (after that of Syracuse); it is frequently used for operatic and theatrical performances and for concerts. The greater part of the original seats have disappeared, but the wall which surrounded the whole cavea is preserved, and the proscenium with the back wall of the scena and its appendages, of which only traces remain in most ancient theaters, are here preserved in singular integrity, and contribute much to the picturesque effect, as well as to the interest, of the ruin. From the fragments of architectural decorations still extant we learn that it was of the Corinthian order, and richly ornamented. Some portions of a temple are also visible, converted into the church of San Pancrazio, but the edifice is of small size.

Group Leaders
Antonya has been teaching yoga for over 15 years. She studied yoga mainly in India. She is graduated with Advaita Vedanta course from Institute for Sanskrit and Indology-Mumbai. She is a Hatha yoga and philosophy teacher, co-founder in TTC in Shiva Yoga Peeth, Rishikesh, Dharamsala. She is also the founder of Himalaya Ganga Yoga Shala. She also teaches Pregnancy yoga, Ashtanga, Hatha, and Kid yoga.

SKILLS & CERTIFICATIONS
Yoga Style: Ashtanga Yoga
Yoga Style: Hatha Yoga
Qualification: Philosophy
Yoga

Price of the retreat
410 euro 1 person in shared double room .
380 euro 1 person in shared quadruple room
720 euro for 2 persons in private double room

It is needed to deposit 50 % of the price 1 month before the begining ofthe retreat

For more Information and enrollment
00359889246606
yogahimalayaganga@gmail.comfor English scroll down….
Tова е 7 дневна ваканция в магическата красота на Средиземноморският град Таормина, Сицилия, посветена на Вашата Йога практика и медитация! Нека да отпразнуваме живота и да се свържем с чистата природа наоколо и в себе си , да събудим енергията на тялото и духа, който живее вътре, чрез древната наука за йога и и активни медитации, да се хармонизиране с ритъма вътре в нас и да изследваме и лекуваме дълбочината и красотата на нашето собствено същество! Тук можете да си позволите да се отпуснете в уютната атмосфера на красивият Йога Хостел “ Щастливата Къща“ и да даде на вашите сетива вкус на красота и релаксация. Ще имате възможност да се разхождате из красотата на Таормина да отидете на плаж и посетите гръцкият амфитеатър. Заедно ще посетим Природното чудо на Алкантара ждрело с древни езера и водопади образувани в лавата на вулкана Етна и високото плато Агримуско- Италианският Стоунхендж с гледки към Средиземноморските пристанища

ОСНОВНО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВАКАНЦИЯТА
Всеки ден Йога Практики
Хималайско прана лечение -курс
Всеки ден Ошо Активни Медитации
Свободно време за плаж и разходки
Турове към свещенни места
Лекции върху Йога Философия
6 нощи престой в Щастливата къща
Всеки ден здравословен брънч и вечеря

ПРОГРАМА НА ЙОГА ВАКАНЦИЯТА

Пречистващи Практики в Йога:
Ще започнате деня си с обучение в основните пречистващи процедури в Йога Криите – Джала Нети – пречистване на носа със солена вода, използвайки нети каничка, изключително полезно в случаи на синузит и всякакъв вид дихателни проблеми. Ако групата е готова, ще продължим със Сутра нети- почистване на ноздрите с маркуче и Вамана Дхоути.

Хатха Йога
Класът ще започне с кратка медитация и ще продължи с дихателни упражнения- различни по ефект и практика пранаями, релаксираща работа върху тялото и ескалиращи по трудност асани- позиции в Традиционен Индийски стил. Последвано от медитация и Йога Нидра- дълбока релаксация.

Power Yoga
Интензивен клас от преминаващи една в друга асани свързани с дишане и между тях Виняси. Това ще работи за гъвкавостта на тялото ви. Ще го направи силно и ще осигури дълбока детоксикация на тъканите и мускулите. Ще научите бандхите- как да издигате енергията си по-високо, някои мудри- позиции на пръстите на ръцете и Дрищи- къде да концентрирате погледа си по време на изпълнението на асаните. В края на практиката ще имаме медитация и свободна релаксация.

Ошо Активни Медитации
Кундалини/ Натарадж/ Свещена Земя
Ошо медитациите използват дишане, танц и движение на тялото, като начини да се освободим от ненужния багаж, който носим на раменете си поради нашата обусловеност- навици. Те помагат да развием по-голямо приемане към нас самите, такива, каквито сме, и същевременно да се свържем с енергията на живота директно чрез енергията на тялото. Така достигаме до вътрешния си Център значитело по-лесно отколкото с класическата седяща медитация и можем да се насладим на дълбоката тишина и контакт със самите нас.

„ Медитацията не е нещо от ума, то е нещо отвъд ума. Първата стъпка е да умеем да се отпускаме и да имаме игриво отношение към това. Ако сте игриви умът не може да разруши медитацията. Иначе ще се превърне в поредният его трип, ще ви направи много сериозни. Ще започнете да мислите, че сте велик медитатор. Аз съм по-възвишен от другите и целият свят е просто светска суета- аз съм религиозен, аз съм виртуозен.“ Това се е случило на хиляди, така наречени светци, моралисти, пуритани: те просто играят его игри, финни его игри.

Аз искам да прережа корена на това от самото начало. Бъдете игриви с това, това ще бъде песен, танц който трябва да изтанцувате. Приемете го като забава и ще бъдете изненадани: Ако сте игриви с медитацията, тя ще се развие. Вие не преследвате никаква цел; вие само се наслаждавате да седите тихо, просто се насладете на всеки момент на това да стоите тихо, не че искате някакви йога сили, сидхи или чудеса. Всичко това са глупости. Старите глупости и същата стара игра , която се играе с нови думи и на нов план…“
Ошо

Курс по Пранично лечение
Това е красив метод за лечение в Хималайската Йога традиция, който включва мудри, звуци и концентрация върху чакрите, с цел да балансира елементите в нашето тяло. Първият ден ще научите как да го прилагате върху себе си, а вторият и върху другите.

ПРОГРАМА
Ден 1
12.00-17.00 Пристигане и Настаняване
17.00 Откриване на Семинара – Запознаване
17.30 Хатха Йога Клас
18.30 Кундалини Активна Медитация
19.30 Тратак Медитация
20.30 Вечеря

ден 2
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 9.30 Ошо динамична медитация
9.30-11 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Хималайско прана лечение -ниво 1
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Свободно време за плаж и разходки из Таормина
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря

ден 3
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 9.30 Ошо динамична медитация
9.30-11 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Хималайско Прана лечение- ниво 2
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-Тур до Алкантара
20.30 Вечеря

ден 4
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 10.30 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Основи на йога философията
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Свободно време за плаж и разходки

17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
20.00-22.00 Масаж със записвane

Ден 5
08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 10.30 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Основи на йога философията
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Тур до Агримуско
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
20.00-22.00 Масаж със записвane
20.30 Вечеря

Ден 6

08.00 Пречистващи практики: Джала, Сутра Нети, Кунджал Крия
08.30- 9.30 Ошо динамична медитация
9.30-11 Пранаяма и Хатха Йога Клас
11.00 Лекция върху Йога Философия
11.30 Брънч (Закускообяд)
13-17.00 Свободно време за плаж и разходки из Таормина
17.00-18.30 Power Yoga
19.00-20.00 Ошо Активна Медитация
20.30 Вечеря
ден 7
08.00 Сутрешни пречистващи практики,
Пранаяма и Традиционен Хатха Йога Клас, Медитация, Закриване на семинара
10.30 Брънч
11-15,00 Напускане на центъра
Има възможности за промяна в програмата в зависимост от нуждите и възможностите на Групата

Тур до Gole dell’Alcantara
Те са проходи с височина до 25 метра и широки в най-тесните 2 метра и най-широките 4-5 метра. Природният каньон, за разлика от това, което обикновено се смята, не е изкопан през хиляди години от водата. Реката Алкантара тече между лава камък, който формира своето характерно легло. На територията на Motta Camastra в Fondaco Motta се намира най-впечатляващото и известно ждрело на Alcantara, дълги повече от 6 км и лесно достъпно за първите 3 км. Особеността на това гърло се състои в структурата на стените, създадена от потоци от лава (ниско съдържание на силиций, но богати на желязо, магнезий и калций). След това лавата се охлажда много бързо, създавайки петоъгълни и шестоъгълни призматични форми, които припомнят молекулната структура на материалите, които го правят.

Изглежда, че появата на реката е от времето на магмените потоци от последните 8 000 години

ТУР до Агримуско – Стоунхендж в Италия
Агримуско е високо плато, разположено на север от планината Етна в Сицилия, южна Италия, Платото предлага широка панорама на вулкана Етна, Еолийските острови, планините Рока Салеватста и Монтана ди Верна, нос Tindari, нос Calavà и нос Milazzo% .Многобройни мегалити в кварц арени, приписвани от местната традиция на праисторическо население, са намерени в тази област, както и древните мехири и почти непризнатите долмени. Обикновено се счита, че те всъщност са напълно естествени, произвеждани от вятърна ерозия.

Древен театър на Таормина – на 5 минути от нашия Йога Хостел HAPPY HOUSE можете да посетите по всяко време на почивките
Древният театър (театро гръко, или „гръцкият театър“) е построен в по-голямата си част от тухли и следователно вероятно е римска, въпреки че планът и аранжиментът са в съответствие с тези на гръцките, а не на римските театри; откъдето се предполага, че сегашната структура е възстановена върху основите на един по-стар театър от гръцкия период. С диаметър 120 метра (след разширяване през 2-и век) този театър е вторият по големина по рода си в Сицилия (след Сиракуза); често се използва за оперни и театрални представления и за концерти. По-голямата част от оригиналните места са изчезнали, но стената, която заобикаля цялата пещера, е запазена, а просенията със задната стена на сцената и нейните придатъци, от които остават само следи в повечето древни театри, са запазени тук единствено в целостта си и допринасят много за живописния ефект. От фрагментите на архитектурните декорации, които все още съществуват, научаваме, че тя е от коринтски ред и е богато орнаментирана. Някои части от храма също са видими, превърнати в църквата Сан Панкразио, но сградата е с малки размери…
Водещи

Антония Иванова Антар Амрита 500 ч YAI сертификат
Занимава се с Йога от 15 години и преподава активно повече от 10 години. Учи Йога главно в Индия. Има Диплома от Правителството на Индия и Йога Алианс(САЩ) Завършва Адвайтеа Веданта Курс в Чинмая Мисия, Институт по санскрит и Индология- Мумбай. Хатха Йога учител и учител по философия на курсове за учители в Шива Йога Пиит, Ришикеши Дхарамсала. Учител по медитация и Философия на Курсове за учители с Пинки Гхангас, шампион по йога на Индия и Азия. Основател на Хималая Ганга Йога.

YanaHa teaches yoga even before she had a diploma in Shiva Yoga Peath with Swami Sudir and in Maa Shakty Yoga with Pinki.She love to do this and try to increase this sense around because the quality of every action in life is different with yoga practice

Цена на Ваканцията
За един човек в споделена стая 700 лв
Цената включва 6 нощувки , 6 брънча и вечери, програмата на ваканцията, йога материали и туровете около Таормина Необходимо е записване и заплащане на депозит половината от сумата до 25-ти септември.

Цена за ранни птици (записване и пълно заплащане до 1ви септември ) 630 лв

За информация и записване :
00359889246606
yogahimalayaganga@gmail.com

This is a seven-day retreat in the magical beauty of Mediterranean town Taormina, Sicily dedicated to your practice of yoga and meditation! Let us celebrate life and connect with our pure nature, wake up the energy of the body and the spirit that resides within, through the ancient science of yoga and active meditations, let us move to the rhythm within and explore and heal the depths and beauty of our own being! Here you can allow yourself to relax in the welcoming atmosphere of the beautiful and recharging Happy House and give your senses a taste of beauty and relaxation.

RETREAT HIGHLIGHTS
Daily yoga practice
Himalayan pranic healing teaching
Daily Osho active meditation sessions
Free time for beach and walk around
Tours to sacred places
Lectures on yoga philosophy
6 nights accommodation
Daily healthy brunch and dinner

Himalayan Ganga Yoga Shala Italy Yoga Retreat Program

CLEANSING PRACTICES IN YOGA You will begin your day with a teaching of the basic
cleansing procedures in yoga kriyas, jala neti, cleaning your nose with salt water using a nety pot; extremely helpful in cases of sinusitis, and any kind of breathing problems. If the group is ready, you will continue with sutra nety, cleaning the nostrils with string and kynjal kriya or vamana dhouty. –

HATHA YOGA This class will start with a short meditation and continue with breathing exercises different by effect and practice pranayamas, gentle opening of the body and escalate by their difficulty asanas-postures in traditional Indian teaching style, followed by meditation and yoga Nidra or deep relaxation.
-POWER YOGA There will be intensive class of flowing asanas connected breathing and in-between Vinyasas. This will work your body flexibility, will make it strong, and will provide intense in-depth detoxification of tissues and muscles. You will learn bandhas, how to lead your energy higher, some mudras-position of the hand fingers and drishty, points of concentration of eyes during the asana performance. At the end of the practice, there will be meditation and a non-guided relaxation.

-OSHO ACTIVE MEDITATIONS – DYNAMIC, KUNDALINI, NATARAJ, OR SACRED EARTH

Osho’s meditations use breathing, dancing, or shaking as a way of letting go of the needed baggage most of you carry on your shoulders due to your conditioning. They help one to feel lighter and at ease with oneself, and get in contact with the life energy within directly through the body. One then reaches a center within easier than with classical sitting meditation and a deeper quality of silence and contact with one’s self.

-OSHO ACTIVE MEDITATIONS Meditation is not anything of the mind, it is something beyond the mind. The first step is to be playful about it. If you are playful about it, the mind cannot destroy your meditation. Otherwise, it will turn it into another ego trip; it will make you very serious. –

PRANIC HEALING CLASSES This is a beautiful healing method in Himalayan yogic tradition including mudras sounds and concentration on chakras in order to balance elements in your body. The first day you learn how to apply on yourself and second for the others too.

-DAILY SCHEDULE –

DAY 1
*12:00 Arrival and accommodation *
17:00 Opening circle and Hatha yoga class *
18:30 Kundalini meditation and tratack meditation –

DAY 2
*08:00 Cleansing practices – Jala, Sutra neti, and Kunjal kriya *08:30 Osho dynamic meditation
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Himalayan Pranic healing class – level one
*12:00 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 Free time for beach and Tours around Taormina
*17:00 Hatha yoga class
*19:00 Active Osho meditation session
*20:30 Dinner

DAY 3
*08:00 Cleansing practices – Jala, Sutra neti, and Kunjal kriya
*08:30 Dynamic meditation of Osho
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Himalayan Pranic healing class- second level
*12:00 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 TOUR to Gole dell’Alcantara
20.30 Dinner

DAY 4

*08:00 Cleansing practices, Jala, Sutra neti, Kunjal Kriya *
08:30 Dynamic meditation of Osho
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Pranayama and yoga meditation class – introduction in Laya yoga
*11:30 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 Free time for walk around and beaches
*17:00 Power yoga class
*19:00 Active Osho meditation session
*20:30 Dinner –

DAY 5
*08:00 Cleansing practices, Jala, Sutra neti, Kunjal Kriya *08:30 Dynamic meditation of Osho
*09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Laya yoga class – learning of mantra chanting
*11:30 Brunch (meal between breakfast and lunch)
*13:00 Tour to Agrimusco
*17:00 Power yoga class
*19:00 Active Osho meditation session
*20:30 Dinner

-DAY 6 *08:00 Cleansing practices, Jala, Sutra neti, Kunjal Kriya
*08:30 Dynamic meditation of Osho *
09:45 Hatha Yoga Class
*11:00 Lectures on Yoga Philosophy *
12:00 Brunch (meal between breakfast and lunch) *
13:00 Free time
*17:00 Power yoga class *
19:00 Active Osho meditation session *
20:30 Dinner –
DAY 7 *
08:00 Morning cleansing practices, pranayama, and traditional Hatha yoga class, meditation class, sharing *10:30 Brunch *Closing circle and check out

Possible small changes in the program according group needs and possibilities

HALF DAY TOURS
TOUR TO Agrimusco
Italian Stonehenge
The Argimusco is a high plateau situated just North of Mount Etna in Sicily, southern Italy, between the Nebrodi and Peloritani Mountains. It lies within the boundaries of the communes of Montalbano Elicona, Tripi (which is built on the site of the ancient Abacaenum) and Roccella Valdemone. The site offers a wide panorama of the volcano Etna, the Aeolian Islands, the mountains Rocca Salvatesta and Montagna di Vernà, cape Tindari, cape Calavà and cape Milazzo%.Numerous megaliths in quartz arenite, attributed by local tradition to a prehistoric population, are found in this area, as are ancient menhirs and almost unrecognisable dolmens. It is generally considered that these are, in fact, completely natural, being produced by wind erosion.*

TOUR TO Gole dell’Alcantara
They are gorges up to 25 meters high and wide at the narrowest 2 meters and at the widest 4-5 meters. The natural canyon, unlike what is commonly thought, has not been excavated over thousands of years by water.%The river Alcantara flows between lava stone that forms its characteristic bed. On the territory of Motta Camastra in Fondaco Motta is located the most impressive and famous gorge of Alcantara, more than 6 km long and easily accessible for the first 3.%The peculiarity of this throat consists in the structure of the walls, created by basaltic lava flows (low in silicon but rich in iron, magnesium and calcium). The lava then cooled very quickly creating pentagonal and hexagonal prismatic shapes, which recall the molecular structure of the materials that make it up.

The appearance of the river in the stretch of the Gorges is believed to date back to the magma flows of the last 8,000 years

Ancient theatre of Taormina-5 min from our Yoga Hostel HAPPY HOUSE you can visit any time during the breaks
The ancient theatre (the teatro greco, or „Greek theatre“) is built for the most part of brick, and is therefore probably of Roman date, though the plan and arrangement are in accordance with those of Greek, rather than Roman, theatres; whence it is supposed that the present structure was rebuilt upon the foundations of an older theatre of the Greek period. With a diameter of 120 metres (390 ft) (after an expansion in the 2nd century), this theatre is the second largest of its kind in Sicily (after that of Syracuse); it is frequently used for operatic and theatrical performances and for concerts. The greater part of the original seats have disappeared, but the wall which surrounded the whole cavea is preserved, and the proscenium with the back wall of the scena and its appendages, of which only traces remain in most ancient theaters, are here preserved in singular integrity, and contribute much to the picturesque effect, as well as to the interest, of the ruin. From the fragments of architectural decorations still extant we learn that it was of the Corinthian order, and richly ornamented. Some portions of a temple are also visible, converted into the church of San Pancrazio, but the edifice is of small size.

Group Leaders
Antonya has been teaching yoga for over 15 years. She studied yoga mainly in India. She is graduated with Advaita Vedanta course from Institute for Sanskrit and Indology-Mumbai. She is a Hatha yoga and philosophy teacher, co-founder in TTC in Shiva Yoga Peeth, Rishikesh, Dharamsala. She is also the founder of Himalaya Ganga Yoga Shala. She also teaches Pregnancy yoga, Ashtanga, Hatha, and Kid yoga.

SKILLS & CERTIFICATIONS
Yoga Style: Ashtanga Yoga
Yoga Style: Hatha Yoga
Qualification: Philosophy
Yoga

Price of the retreat
410 euro 1 person in shared double room .
380 euro 1 person in shared quadruple room
720 euro for 2 persons in private double room

It is needed to deposit 50 % of the price 1 month before the begining ofthe retreat

For more Information and enrollment
00359889246606
yogahimalayaganga@gmail.com

Check Also

Наследството на Индия, Йога и медитация

17.02- 05.03 2019 ЙОГА и МЕДИТАЦИЯ – НАСЛЕДСТВОТО НА ИНДИЯ For English visit https://india-online.eu/2018/11/19/yoga-meditation-and-india-inheritance/ Хайде с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.